Native, Web och Hybrid appar

Vilken passar dig?

Appar

Appar eller Mobila applikationer, efterfrågan på dessa växer snabbt i takt med att marknaden för mobila plattformar ökar. Surfplattor och mobiler finns nu nästan i var man hem.

Företagen så som banker, e-handels företag och auktionsriter har funnits med ett bra tag på app marknaden. De flesta använder sig av Native eller Hybrid appar i sina lösningar. På senare tid har även HTML5 alltså Webbappar ökat i antal. Men vad är skillnaden mellan dessa och plattformar de bygger på?

Det är viktigt att man väljer rätt lösning för sitt budskap, typ av funktioner man har behov av och vilken interaktion man behöver uppnå med sina kunder. Man bör kanske inte använda sig av en HTML5 app för att publicera en produktkatalog om man vill använda sig av den med stora bilder och begränsad Internet tillgång.

Samtidigt som om man har en tillfällig kampanj på webben och vill snabbt ha en lösning som ser både bra ut på en stationär dator och på en mobil eller surfplatta så bör man kanske välja en HTML5 webb app lösning. Hybrids lösningar är de mest gångbara i långa loppet. Här kan integrera både den mobila plattformens funktioner och resurser tillsammans med att man hämtar information från externa källor.

Native app

Native app är en mobilapp som utvecklas i en specifik utvecklingsmiljö (SDK) för en specifika plattformslösningar. Alltså Apple iOS, Google Android eller Windosbaserade plattformar. Appen integreras med enhetens operativsystem som resulterar i en väldigt snabb och tillförlitlig lösning. Appen publiceras därefter i respektive plattforms butik, exempelvis Apples App Store eller Google Play, där användaren kan ladda ner och installera den.

Hybrid app

En hybridapp är en webbapp som är paketerad som en native, exempelvis Bankappar. Appen kan då distribueras via app store. Hybrid app har tillgång till de flesta av den mobila enhetens funktioner och resurser. I de flesta fall är den lika snabb som en Native app.

Webb app

Webbappar är byggda med hjälp av HTML5. Appen visas på en mobil enhet i en webbläsare. Därför är den också helt oberoende av den mobila enhetens operativsystem. Även om man kan få samma känsla som en Native app så är den hela tiden beroende av Internet uppkoppling. Därmed är också prestandan av appen beroende av Internetuppkoppling av webbläsarens kapacitet.

Kontakta mig om mobila appar

5 + 4 =

Användningsområden:

Klicka gärna på länkarna nedan för att se exempel på appar och funktioner.
(Nya demoappar kommer att publiceras inom kort)

 

Utveckla ditt företag med hjälp av mobila appar:

  • En mobilapp kan vara en del utav era marknadsföringskanaler eller en direkt kontaktyta för din publik
  • Öka effektiviteten i företaget
  • Bättre och snabbare kommunikation
  • Bättre service och ärendehantering
  • Lojalitetsprogram och kuponger
  • Ökad e-handel
  • Ett samlat gränsmitt för dina kunder att få all relevant information
  • Fler nöjda kunder
  • Sätt ditt företag i framkant